ME
NU

CALENDARIO / Calendario Cinquepani AL

05 MAJ 2012
05 MAJ 2012

MAJ 2012

1/5 E MARTË IV K.P. [IV]

SH. JOZEFI PUNËTOR

Vap 11,19-26; Ps 86; Gjn 10,22-30

Dhentë e mia e dëgjojnë zërin tim

Gjn 10,27

Ngandonjëherë ankohem, se nuk

e ndjej zërin e Zotit... Është pikërisht

atëherë momenti i përvujtërisë:

përvujtëri për ta mirënjohur,

meqenëse ndoshta nuk jam në

pritjen e Fjalës së Tij, por për më

tepër, i tërhequr e i turbulluar

nga fjalë të tjera; është momenti

i durimit: durimi për të lënë që

zemra ime të njoftojë fortësinë time

të mbyllur, që të hapet, e etur ndaj

Fjalës gjallëruese të të Ringjallurit.

Kur dëgjoj zërin e tij, çdo veprimtari

e imja, punë e lodhje, është

çmueshme dhe mban vulën

e bekimit të tij.

MAJ

2012 E E MËRKURË

2

Unë erdha në botë si dritë

Sh. Atanazi

2/5 E MËRKURË IV K.P. [IV]

Sh. Atanazi ipeshkëv e mësues, † 373

Vap 12,24-3,5; Ps 66; Gjn 12,44-50

Unë erdha në botë si dritë Gjn 12,46

Jezusi është më të vërtetë ajo dritë

që kërkon të ndriçojë edhe situatat

më të errëta; edhe ato situata,

përpara të cilave burimet njerëzore

nuk mund të bëjnë më asgjë.

Të adhuroj, Zot Jezus, sepse me ty

jam me të vërtetë i sigurtë në rrugën

e jetës: ti je Ai që jeton, je

i Ringjalluri që ke mundur vdekjen

e madje edhe timen.

MAJ

2012

3

Krishti vdiq

për mëkatet tona

E E ENJTE

SH. FILIPI

SH. JAKOBI

3/5 E ENJTE SH. FILIPI E SH. JAKOBI

Apostuj [P]

1Kor 15,1-8; Ps 18; Gjn 14,6-14

Krishti vdiq për mëkatet tona 1Kor 15,3

Sot do të kërkoj ta mbaj të pranishme

këtë fjalë: një e vërtetë, që do të më

ndihmojë për të qenë i ndërgjegjshëm

sesa i ka kushtuar Jezusit të më falë

mua; e pra për të pasur pendimin

për mëkatet.

Ai, do të më ndihmojë, mbi të gjitha,

për t’u rritur në adhurimin e dashurisë

së tij, në gëzimin e të diturit se më ka

dashur shumë; e pra në dëshirën e të

jetuarit duke e falënderuar.

MAJ

2012

4

Hyji e ngjalli

prej të vdekurish

E E PREMTE

Sh. Luli

(Floriani)

4/5 E PREMTE IV K.P. [IV]

Sh. Luli (Floriani)

Vap 13,26-33; Ps 2; Gjn 14,1-6

Hyji e ngjalli prej të vdekurish

Vap 13,30

Jezus, ti që e njihje Atin, i ke

kushtuar besimin më të madh:

i je besuar atij edhe në vdekje, duke

e mirëpritur me dashuri; dhe nuk

ke mbetur i zhgënjyer!

Dua të mësoj nga ti, për ta besuar

jetën time në duart e Atit, duke

jetuar e duke vdekur si bir, ashtu

sikurse ti!

Ati do të veprojë edhe në mua, me

të gjithë pushtetin e dashurisë së tij!

Aleluja!

MAJ

2012

5

Unë jam në Atin

dhe Ati

është në mua

E SHTUNE

Sh. Engjëlli

5/5 E SHTUNË IV K.P. [IV]

Sh. Engjëlli

Vap 13,44-52; Ps 97; Gjn 14,7-14

Unë jam në Atin dhe Ati është në

mua Gjn 14,11

Zot Jezus, sot po më fton të të jap

besimin, ty e fjalëve të tua! Shpesh

arsyeja më largon nga ti, nga

udhët e tua, nga vullneti i Atit e nga

mirëpritja me thjeshtësi e asaj çka

dëshiron të më japësh.

Sot, dua ta çoj shikimin mbi ty e

të shikoj sesi jeton ti në Atin, duke

bërë gjithmonë atë çka i pëlqen atij,

e ashtu siç jeton ai në ty, duke të

dashur e duke të mbështetur.

MAJ

2012

6

Kush mbetet

në mua e unë në të,

jep shumë fryt

Sh. Dominik

Savio

E DJELË 2012 2012

6/5 E DJELË V K.P. Viti B [I]

Sh. Dominik Savio

Vap 9,26-31; Ps 21; 1Gjn 3,18-24;

Gjn 15,1-8

Kush mbetet në mua e unë në të,

jep shumë fryt Gjn 15,5

Imazhi i hardhisë është shumë

shprehës. Nëse do të dua frytin, por

nëse nuk do të rri i bashkuar me

ty, nuk do ta realizoj dot atë çfarë

dëshiroj.

Nëse të kërkoj ty dhe nëse përpiqem

të mbetem në ty, nëse lë që Shpirti yt

të më udhëheqë, ti atëherë qëndro

në mua dhe atëherë unë do të

sjell fryt.

Shumë fryt për Mbretërinë tënde:

fryti që i jep lavdinë Atit.

MAJ

2012

7

Nëse ndokush

më do, ai do të

ma mbajë fjalën

E E HËNË

Sh. Gjyzela

7/5 E HËNË V K.P. [I]

Sh. Gjyzela

Vap 14,5-18; Ps 113; Gjn 14,21-26

Nëse ndokush më do, ai do të ma

mbajë fjalën Gjn 14,23

Kur e dua Jezusin, ia dal mbanë

të jetoj sipas Fjalës së tij edhe kur

më kushton shtrenjtë.

Ta duash do të thotë t’i japësh

përparësi atij, madje edhe ndaj

dëshirave të mia, programeve,

ndjenjave, ideve…; do të thotë ta

konsiderosh atë dhe diturinë e tij,

më të rëndësishëm se vetveten,

por edhe se “ekzigjencat” e mia

të vërteta, apo dyshuara.

Faleminderit Jezus, për aq shumë

raste që ti më jep

për të demonstruar dashurinë time

e mbi të gjitha për ndihmën

e Shpirtit tënd në këtë… lodhje!

MAJ

2012

8

E MARTË

Sh. Viktori

Po shkoj dhe do të

kthehem tek ju

8/5 E MARTË V K.P. [I]

Sh. Viktori martir

Vap 14,19-28; Ps 144; Gjn 14,27-31

Po shkoj dhe do të kthehem tek ju

Gjn 14,28

Jezus, dije mirë se pa ty nuk

mundemi për asgjë! Kur të thuash

se po shkon, në të njëjtën kohë

premton që të kthehesh…

Shko tek Ati, që është gjithçka për ty

dhe ne jemi të kënaqur.

Por njëlloj të presim, sepse me të

vërtetë pa ty nuk mundemi të bëjmë

asgjë që të jetë e nevojshme për

Mbretërinë tënde.

MAJ

2012

9

Pa mua

s’mund të bëni

asgjë

E E MËRKURË

Sh. Pakomi

9/5 E MËRKURË V K.P. [I]

Sh. Pakomi

Vap 15,1-6; Ps 121; Gjn 15,1-8

Pa mua s’mund të bëni asgjë

Gjn 15,5

Jezus, unë ngrihem për dashurinë

tënde e me ty përgatis drekën për

fëmijët e mi.

Jezus, ndihmomë t’i buzëqesh këtij

personi, i cili dje më hodhi një fjalë

të panjerëzishme: ka nevojë për

dashurinë e Atit!

Nuk është ekzagjerim! Jezusi është

i kënaqur të jetë gjithmonë

i pranishëm në ne: kjo është bukuria

dhe fekondimi apo prodhimtaria

e jetës sonë.

MAJ

2012

10

Moisiun

ka kush e predikon

në çdo qytet

E E ENJTE

Sh. Jobi

10/5 E ENJTE V K.P. [I]

Sh. Jobi

Vap 15,7-21; Ps 95; Gjn 15,9-11

Moisiun ka kush e predikon në çdo

qytet Vap 15,21

Ky pohim u bë nga Apostujt,

pasi u lutën për një vendim të

rëndësishëm.

Duke thënë një gjë të tillë, nuk

deshën të përçmonin Moisiun, por

deshën ta saktësonin njoftimin

themelor, prej të cilit nuk mund të

hiqet dorë dhe që është imperativi

i besuar Kishës: falë Jezusit, e vetëm

atij, shëlbimi është ofertë për të

gjithë njerëzit.

I krishteri çmon dhe e mbështet

gjithçka është e mirë, por nuk lejon

që asnjë vlerë të zërë vendin e parë,

vendin e Zotit e të Shëlbuesit

për të gjithë.

MAJ

2012

11

Ju jeni miqtë e mi

E PREMTE

Sh. Stela

11/5 E PREMTE V K.P. [I]

Sh. Stela

Vap 15,22-31; Ps 56; Gjn 15,12-17

Ju jeni miqtë e mi Gjn 15,14

Cili Hyj është i mirë si Hyji ynë?

Një Hyj që na bën ta thërrasim Atë

dhe na thërret bij;

një Hyj që është bërë njeri e ka lënë

veten të gozhdohet në kryq për të

ngallënjyer mbi vdekjen tonë;

një Hyj që na jep Shpirtin e tij

derisa të mbetemi në bashkim me

të si miq.

Faleminderit, Jezus, që më dëshiron

për të më pasur mikun tënd!

MAJ

2012

12

Kështu Kishat

forcoheshin në fe

dhe dita-ditës

rriteshin në numër

E SHTUNE

Sh. Nereu

Sh. Akili

12/5 E SHTUNË V K.P. [I]

Sh. Nereu e sh. Akili, martirë † 304

Vap 16,1-10; Ps 99; Gjn 15,18-21

Kështu Kishat forcoheshin në fe

dhe dita-ditës rriteshin në numër

Vap 16,5

Shpirt i Shenjtë, vizitoje ende Kishën,

vizitoje familjen tonë e bashkësinë

tonë! Falë zotimit personal të

gjithësecilit, ashtu si të krishterët

e parë, do të rritemi së bashku në

besimin tek Jezusi: së bashku do

ta falënderojmë, së bashku do të

punojmë për Mbretërinë e tij, së

bashku do ta presim; do të jetojmë

në gëzimin tënd, Jezus!

MAJ

2012

13

Ju nuk më zgjodhët

mua, por unë

ju zgjodha ju

Sh. Maria Virgjër

e Fati mës

E DJELË 2012 2012

13/5 E DJELË VI K.P. Viti B [II]

Sh. Maria Virgjër e Fatimës - 1917

Vap 10,25-26.34-35.44-48; Ps 97;

1Gjn 4,7-10; Gjn 15,9-17

Ju nuk më zgjodhët mua,

por unë ju zgjodha ju Gjn 15,16

Kjo fjalë na jep paqe, besim

e ngushëllim: paqen, pasi…

sa dyshime e sa pendesa ka mbi

vendimet e ndërmarra prej nesh!

Përzgjedhjet e Jezusit, në të kundërt,

për të cilat mund të jemi të sigurtë,

janë gjithmonë të drejta; është

pastaj besimi, sepse, në qoftë se ai

na zgjodhi, do të na japë edhe sa

është e nevojshme për ta ndjekur

e për detyrat që na ka besuar; është

edhe ngushëllimi, pasi ndihemi

të shikuar prej tij, të dashur,

të vlerësuar, ndonëse e gjitha ajo

pak gjë që jemi është brishtësi.

MAJ

2012

14

Ju urdhëroj:

që ta doni

njëri-tjetrin

E E HËNË

Sh. MATIJA

14/5 E HËNË SH. MATIJA, Apostull [P]

Vap 1,15-17.20-26; Ps 112; Gjn 15,9-17

Ju urdhëroj: që ta doni njëri-tjetrin

Gjn 9,17

Do të mjaftonte vetëm të kujtonim

vetëm këtë urdhër të Jezusit! E, në

të kundërt, ndihem i lehtë të humbas

në një sërë rregullash dytësore,

duke harruar themeloren.

Eja, Shpirt i Shenjtë, ti që ke dhënë

dritën për zgjedhjen e nxënësit

Matia: kujtomë vazhdimisht

dashurinë që Jezusi ka për mua

e bëmë të kuptoj, çast për çast,

si mund t’i jepem të tjerëve me dituri

e të vërtetë.

MAJ

2012

15

Beso në Jezusin Zot

dhe do të shëlbohesh

E MARTË

Sh. Izidori

15/5 E MARTË VI K.P. [II]

Sh. Izidori

Vap 16,22-34; Ps 137; Gjn 16,5-11

Beso në Jezusin Zot dhe do të

shëlbohesh Vap 16,31

Përballë kërkesës së rojës së burgut

rreth shpëtimit të vet, Pali jep një

përgjigje të thjeshtë e të sigurtë:

“Beso…”.

Po, Jezus, besoj në ty,

besoj në dashurinë tënde,

besoj se je ringjallur,

besoj se vetëm ti më fal.

Vetëm prej teje vjen plotësia e jetës.

MAJ

2012

16

Prej një njeriu

krijoi mbarë

gjininë njerëzore

E MËRKURË

Sh. Gjoni

Nepomuk

16/5 E MËRKURË VI K.P. [II]

Sh. Gjoni Nepomuk, meshtar e martir † 1383

Vap 17,15.22 18,1; Ps 148; Gjn 16,12-15

Prej një njeriu krijoi mbarë gjininë

njerëzore Vap 17,26

Shën Pali po tregon, të përmbledhur,

historinë e shëlbimit në Areopag,

“zemra” politike, religjioze

e kulturore e Athinës pagane.

Turma e shumtë dëgjon; në

njoftimin e vdekjes dhe ngjalljes së

Jezusit, megjithatë, thuajse të gjithë

tërhiqen… Vetëm pak persona

besojnë dhe janë të bashkuar

pranë Jezusit.

Faleminderit Jezus, që na ke

zgjedhur edhe ne, mes shumë të

tjerëve, për të bërë pjesë në grigjën

tënde! Ajo është ende e vogël, por ti

e udhëheq: për këtë arsye ajo është

e çmueshme për të gjithë popujt.

MAJ

2012

17

Unë po shkoj

tek Ati

E ENJTE

Sh. Paskali

17/5 E ENJTE VI K.P. [II]

Sh. Paskali

Vap 18,1-8; Ps 97; Gjn 16,16-20

Unë po shkoj tek Ati Gjn 16,17

Nxënësit e Jezusit, pas dhimbjes për

mundimet dhe vdekjen

e Zotërisë, e kanë marrë tepër

shpejt frytin: dhuratën e Shpirtit të

Shenjtë ngushëllues.

Jezusi që qëndron në të djathtë

të Atit, vazhdon t’i dërgojë Kishës

dhuratën e vet dhe për këtë arsye

ajo nuk i druhet netëve, as edhe më

të errëtave: çdo nxënës i Jezusit,

i ngushëlluar nga dashuria

e tij, bëhet mjet për botën.

Eja, o Shpirt i Shenjtë!

MAJ

2012

18

Mos u tremb,

por fol e mos hesht

E E PREMTE

Sh. Leonard

Murialdo

18/5 E PREMTE VI K.P. [II]

Nëntshi i Rrëshajeve

Sh. Leonard Murialdo, meshtar edukues

†1900

Sh. Gjoni I papë dhe martir † 526

Vap 18,9-18; Ps 46; Gjn 16,20-23

Mos u tremb, por fol e mos hesht

Vap 18,9

Pali është dhënë për të bërë ashtu

si pak persona të tjerë në përhapjen

e Ungjillit; që nga koha që e ka

njohur Jezusin, ka shfrytëzuar çdo

rast për të folur për të. Megjithatë

as edhe Pali, nuk ka qenë i privuar

nga çastet e shkurajimit dhe

vështirësitë e brendëshme… Jezusi

e ka mbështetur, qetësuar dhe

konfirmuar në vullnetin e Atit.

Faleminderit, Jezus, që nuk i lë

vetëm ata të cilët punojnë për

Mbretërinë tënde!

Ti je afër edhe vetes sime; nuk

druhem e lejoj që ti të

më “përdorësh” si një mjet tëndin.

MAJ

2012

19

Sepse vetë Ati

ju do

E SHTUNË

Sh. Pjetër

Çelesti ni

19/5 E SHTUNË VI K.P. [II]

Sh. Pjetër Çelestini

Vap 18,23-28; Ps 46; Gjn 16,23-28

Sepse vetë Ati ju do Gjn 16,27

E vetmja mënyrë për të qenë të

pëlqyeshëm për Atin është ta duash

Jezusin e të vëzhgosh fjalën e tij.

Në fakt, kur e mirëpresim Jezusin,

dashuria e Atit, e gjitha e kthyer tek

Biri, na mbështjell edhe ne: jeta jonë

atëherë është e mbushur, dhe Ati

ngazëllehet me gëzimin tonë.

MAJ

2012

20

Kush do të besojë

e do të pagëzohet,

do të shëlbohet

TË NGJITURIT

E ZOTIT NË QIELL

E DJELË 2012 2012

20/5 E DJELË TË NGJITURIT

E ZOTIT NË QIELL Viti B [P]

Vap 1,1-11; Ps 46; Ef 4,1-13; Mk 16,15-20

Kush do të besojë e do të

pagëzohet, do të shëlbohet Mk 16,16

Zot Jezus, sot po të kundrojmë në

lavdinë tënde!

Faleminderit për dhuratën e

të rriturit në ty!

Faleminderit për shenjën konkrete

dhe të efektëshme të Pagëzimit,

përmes të cilit jemi bërë gjymtyrë

të gjalla të Trupit tënd, Kishës!

Falë teje mund të jetojmë në gëzim.

Bëna edhe ne mjete

të dashurisë sate!

MAJ

2012

Në botë

do të keni vuajtje,

por mos u trembni

E HËNË

Sh. Kristofori 21

21/5 E HËNË VII K.P. [III]

Sh. Kristofori Magallanës dhe shokët martirë,

† 1927

Vap 19,1-8; Ps 67; Gjn 16,29-33

Në botë do të keni vuajtje, por mos

u trembni Gjn 16,33

Edhe problemet e vështirësitë bëjnë

pjesë në impenjimin për Jezusin si

dhe në të jetuarit për të.

Vetë Jezusi, është ai që nuk ma

zhgënjen shikimin. Nuk më

tregon asnjë rrugë për ta evituar

vështirësinë… Më jep kurajën.

Dhe më vihet përbri për të më

udhëhequr në çdo situatë.

Të falënderoj, Jezus, sepse ti je

dritë e forcë.

Në ty është fitorja.

MAJ

2012 2010

22

I kam

shërbyer Zotit

me të gjithë

përvujtërinë

Sh. Rita

nga Kasha

E MARTË

22/5 E MARTË VII K.P. [III]

Sh. Rita nga Kasha rregulltare † 1447

Vap 20,17-27; Ps 67; Gjn 17,1-11

I kam shërbyer Zotit me të gjithë

përvujtërinë Vap 20,19

Pali ka qenë me të vërtetë një shërbëtor

i madh në Mbretërinë tënde dhe

i ka shpenzuar të gjitha forcat për

të përhapur Fjalën tënde. E ka bërë

me përvujtëri, i bindur se hiri yt ishte

veprues.

Sot mund të jem edhe unë instrumenti

e dashurisë sate, por dua që një gjë

e tillë të jetë vetëm për ty, për lavdinë

e Atit.

MAJ

2012

23

Unë ua dorëzova

fjalën tënde

E E MËRKURË

Sh. Dezideri

Sh. Gjoni i Prados

23/5 E MËRKURË VII K.P. [III]

Sh. Dezideri e sh. Gjoni i Prados

Vap 20,28-38; Ps 67; Gjn 17,11-19

Unë ua dorëzova fjalën tënde

Gjn 17,14

Për çdo ditë, ti më flet, Jezus.

Për çdo ditë, ti ke për të më thënë

gjërat e Atit.

Kujdesem për dëgjimin tim, pasi

Fjala jote është jeta dhe është

shëlbimi për mua. Nuk dua që të

shkapërderdh rastet për ta dëgjuar.

MAJ

2012

24

Këtyre

ua dëftova

emrin tënd

E ENJTE

ZOJA

NDIHMËTARE

24/5 E ENJTE VII K.P. [III]

Zoja Ndihmëtare

Vap 22,30; 23,6-11; Ps 15; Gjn 17,20-26

Këtyre ua dëftova emrin tënd

Gjn 17,26

Kështu Jezusi përmbledh jetën

e vet në tokë! Faleminderit, Jezus!

Faleminderit sepse vazhdon, për çdo

ditë, të na thuash se kemi një Hyj që

është për ne Baba, që na ka dashur

dhe që na do përgjithmonë!

Edhe unë, ashtu si edhe ti, do t’ia

them atij që do të më qëndrojë

pranë sot: do t’ia them me

buzëqeshjen time!

MAJ

2012

25

Simon Gjoni,

a më do?

E PREMTE

Sh. Beda

Sh. Gregori

Sh. Maria Magdalena

25/5 E PREMTE VII K.P. [III]

Sh. Beda i nderueshmi, ipeshkëv e mësues

† 735;

Sh. Gregori VII Papë † 1085; Sh. Maria

Magdalenë nga Paci virgjër † 1607

Vap 25,13-21; Ps 102; Gjn 21,15-19

Simon Gjoni, a më do? Gjn 21,17

Jezusi po i besonte Pjetrit detyrën

e veçantë: atë të mbështetjes dhe

udhëheqjes për nxënësit e tij të tjerë;

e ai kërkon vetëm për tri herë me

radhë, nëse e donte…

Edhe unë, për të përmbushur

detyrat e vogla që Jezusi më beson

në Kishën e tij, do të kërkoj mbi të

gjitha, të mbaj të gjallë dashurinë

time për të, të jem i kujdesur për

praninë e tij dhe për vullnetin e tij.

MAJ

2012

26

Ti eja pas meje

E SHTUNË

Sh. Filipi Neri

26/5 E SHTUNË VII K.P. [III]

Sh. Filipi Neri meshtar † 1595

Vap 28,16-20.30-31; Ps 10; Gjn 21,20-25

Ti eja pas meje Gjn 21,22

Faleminderit, Jezus! Ti me secilin

prej nesh ke një marrëdhënie të

vetme, të veçantë: një dashuri

eskluzive!

Nuk do të konfrontohem me

dhuratat, me shërbimin, me ecjen

e vëllezërve të mi: do të shikoj

vetëm ty, Jezus, i kënaqur vetëm për

dashurinë tënde dhe me besimin

e udhëheqjes sate!

MAJ

2012

27

Por edhe ju

gjithashtu

do të dëshmoni

RRËSHAJET

E DJELË 2012 2012

27/5 E DJELË RRËSHAJET Viti B [P]

Vap 2,1-11; PS 103; Gal 5,16-25;

Gjn 15,26-27;16,12-15

Por edhe ju gjithashtu do të

dëshmoni Gjn 15,27

Jezusi e ka premtuar Shpirtin

e Shenjtë dhe sot e dërgon tek

nxënësit e tij: do të na e japë edhe

ne për çdo herë që do t’i ofrohemi

atij për t’iu bindur.

Shpirti i Shenjtë, me dhuratat e veta,

do të na bëjë dëshmitarë të mirësisë

dhe të bukurisë së Birit të Hyjit.

MAJ

2012

28

Atë e doni edhe

pse nuk e patë

E HËNË

Sh. Guljelmi

(Vilhelmi)

28/5 E HËNË VIII K.GJ.V. [IV]

Sh. Guljelmi (Vilhelmi)

1Pjt 1, 3-9; Ps 110; Mk 10, 17-27

Atë e doni edhe pse nuk e patë

1Pjt 1,8

Sh. Pjetri lëvdon kështu ata që kishin

ardhur në besim prej lajmërimit

të nxënësve, pa e pasë shikuar

drejtpërsëdrejti Zotin. Edhe ne

e gëzojmë zemrën e Apostujve

dhe vetë atë të Atit, me çdo akt

dashurie ndaj Jezusit, me çdo bindje

ndaj fjalës së tij të themeluar në

besim: për këtë udhë do të mund të

shijojmë tashmë, këtu në tokë, atë

gëzim, që në plotësinë e vet, është

ruajtur për ne nga Ati qiellor!

MAJ

2012

29

Të jeni të shenjtë

sikurse edhe vetë

jam i shenjtë

Sh. Maksimi

E MARTË

29/5 E MARTË VIII K.GJ.V. [IV]

Sh. Maksimi

1Pjt 1,10-16; Ps 97; Mk 10,28-31

Të jeni të shenjtë sikurse edhe vetë

jam i shenjtë 1Pjt 1,16

Nuk duhet të trembemi përpara

kësaj fjale: të qenit shenjtë nuk do të

thotë që të jesh person

i jashtëzakonshëm!

Jemi shenjtër kur lemë të jetojë në

ne Jezusi: ai është Biri që jeton në

plotësi jetën e Atit, dashurinë.

Faleminderit, Jezus, për thirrjen

tënde për shenjtërinë.

MAJ

2012

30

Çka dëshironi

të bëj për ju?

Sh. Sisini

Sh. Aleksandri

E MËRKURË

30/5 E MËRKURË VIII K.GJ.V. [IV]

Sh. Sisini e sh. Aleksandri, martirë † 397

1Pjt 1,18-25; Ps 147; Mk 10,32-45

Çka dëshironi të bëj për ju?

Mk 10,36

Edhe unë, Jezus, nga çasti në çast

kapem pas teje me një kërkesë:

ti më dëgjon; ngandonjëherë

në dashurinë tënde të ditur e

parashikuese, ti gjykon mirë të mos

ma japësh atë çfarë të kërkoj…

Në dëgjesën tënde, gjithësesi, kam

marrë nga ti Shpirtin e Shenjtë, jeta

e dashuria biri të Hyjit.

Faleminderit, Jezus!

MAJ

2012

31

Doni njëri-tjetrin

Pasia e Zojës

E ENJTE

31/5 E ENJTE Pasia e Zojës [P]

Sof 3,14-18 (ose Rom 12,9-16); Is 12,2-6;

Lk 1,39-56

Doni njëri-tjetrin Rom 12,10

Mari, ti ke jetuar sipas zemrës së

Atit, duke dëgjuar zërin e Jezusit:

ke vepruar gjithmonë në dashurinë

e përvuajtur, shërbimtare

e të fshehur.

Edhe ne, kur besojmë ndaj

dashurisë së Atit, bëhemi të

përvuajtur e të gëzuar në shërbimin

ndaj vëllezërve;

kështu të përngjasojmë, o Mari,

si bij të vërtetë!

In primo piano